Ondervloeren

Ondervloeren

De functie van een ondervloer wordt vaak onderschat want de ondervloer is niet zichtbaar. Een ondervloer is een laag tussen uw ondergrond en de vloer die u wilt plaatsen. Het soort ondervloer dat u nodig heeft hangt onder andere af van het soort vloer dat u wilt gaan plaatsen. Hieronder hebben wij een lijst opgesteld voor de meest verkochte ondervloeren.

Isotex

Ondervloer Isotex is geschikt om onder laminaat te leggen en is tevens compatibel met vloerverwarming.(niet ideaal) De ondervloer gemaakt van polyethyleen egaliseert en isoleert warmte en geluid. De geluidsreductie is 6dB.

Let op, deze ondervloer is geschikt om in een appartement te leggen maar voldoet niet aan de 10dB geluidsnorm voor appartementen.

Ondervloer laminaat

Orange-Line

Ondervloer voor laminaat, heeft een egaliserend en geluids-isolerend vermogen. Voorzien van een dampremmende LDPE-folie met afdektape.

Contactgeluidverbetering ΔLw IS                       18dB

Geschikt voor vloerverarming met laminaat.

Green-Pack

Greenpack is de ondervloer voor parket en laminaat wanneer er hoge eisen worden gesteld aan egaliserend en isolerend vermogen. Zachtboard is de ondervloer in combinatie met een houten draagvloer. Door de hoge densiteit ondersteunt het de klikverbindingen van de laminaat en parketvloer. Voorzien van FSC label.

Contactgeluidverbetering ΔLw IS                 19dB

Contractgeluidverbetering ΔLlin                      8 dB

Let op! Niet geschikt voor vloerverwarming

houten ondervloer
10db ondervloer

Isocell 10 dB

Iso cell is een hoogwaardige, geluid reducerende ondervloer. Zijn zware gewicht zorgt voor een zeer hoge demping van zowel loopgeluid als contactgeluid. Holle geluiden, kraken  en “klossen” kun je door deze ondervloer sterk reduceren. Voorzien van een zware transparante LDPE laag waardoor dit product geen vocht door laat. Kan ook op vloerverwarming worden toegepast. 

TNO gecertificeerde ondervloer.

Met een gecertificeerde ondervloer kun je, als je een appartement hebt,  bij de VvE (Vereniging van Eigenaren)  aantonen dat de aangeschafte ondervloer voldoet aan de 10 dB ΔLlin-eis.

Goldpack 10 dB

De Gold-Pack is door zijn extreem hoge densiteit zeer geschikt voor Click-PVC-vloeren. Een PVC-vloer voorzien van een kliksysteem heeft een harde en antislip ondervloer nodig. De Gold-Pack heeft die eigenschappen als geen ander, wat de klikverbinding van de vloer extra stevigheid geeft.

Daarnaast heeft de Gold-Pack 10db contactgeluid verbetering. Hierdoor kunt u de vloer prima plaatsen in een appartement of verdiepingsvloer.

Contactgeluidverbetering ΔLw IS                 19dB

Contractgeluidverbetering ΔLlin                      10 dB

Deze ondervloer is zowel geschikt voor vloerverwarming als vloerkoeling.

Goldpack fabriekswinkel

Meer informatie over ondervloeren geven wij u graag bij een bezoek aan onze showroom in Meppel.