Plinten

Plinten

De toevoeging van plinten zorgt dat er een mooie overgang is tussen je vloer en de muur.
En hebben ook degelijk een belangrijke functie. Zonder plint ligt de vloer lang niet zo netjes erbij als met plint. Maar een plint is ook het puntje op de i als het gaat om de algehele uitstraling van uw interieur. Denk dus niet te licht bij het uitkiezen van plinten!

Plakplint

Een plakplint is voorzien van een plakrand zodat je ze eenvoudig op de vloer kunt plakken. Het enige wat je hoeft te doen is de plint op maat knippen en plakken. Voor een minimalistisch resultaat kies je een plint in dezelfde kleur als de vloer. Plakplinten kunnen worden toegepast bij een laminaat vloer en click PVC.

Plinten Meppel

Muurplinten

Een muurplint is eigenlijk meer onderdeel van je muur dan van je vloer, omdat je deze tegen je muur bevestigt. Meestal wordt de plint in dezelfde kleur als de muur geschilderd. Je kunt ook kiezen voor een muurplint in de kleur van je vloer.

Afgelakte Muurplinten
Een handige en mooie manier om een vloer af te werken zijn MDF-muurplinten zijdeglans wit afgelakt in RAL 9010. Deze afgelakte muurplinten hebben een dikte van 15 mm of 18 mm en zijn leverbaar in verschillende hoogte van 70 tot 120 mm. Afgelakte plinten moeten in verstek gezaagd worden en worden gemonteerd met plinten-en profielenkit.

Overschilderbare muurplinten.

Overschilderbare muurplinten zijn leverbaar in vele maten, soorten en modellen. Het grote voordeel is dat de overschilderbare muurplinten afgewerkt kunnen worden in elke kleur en ook makkelijk te monteren zijn met schroeven, nagels of nieten. Plamuren en aflakken is dan nog wel een klusje. Het is handig om overschilderbare muurplinten minimaal één keer af te lakken voor montage. De moeilijke schilderbare plekken langs muur en vloer kunnen bij het afschilderen overgeslagen worden.

Visgraat Meppel

Plinten bij Fabriekswinkel Meppel.

Kom langs bij ons in de winkel aan de Leonard Springerlaan 32b in Meppel voor advies over plinten. We hebben meer dan 100 deklijsten op voorraad.

Meer informatie over plinten geven wij u graag bij een bezoek aan onze showroom in Meppel.